Welkom Groepen Agenda Reserveren Webwinkel Sponsors Voor leden Contact

Terug naar agenda en het bestellen van kaarten

Maria Wiersma als Annie, Bjorn Koopmans als Meneer Bundels, Aukje Koopmans als Molly, Rosa Winter als Lilly, Hannah Winter als Recie, Thera van Leusen als Pepper, Annick Langenbach als Tessie, Welmoed Romo als Duffie, Sep Ottens als Haantje, Maaike Otten als July, Mart van de Berg als Oliver Warbucks, Miriam Voortman als Miss Hannigan, Ilva van Koeveringe als Mecenzy’s, Liona Kok als Jacky, Ilana Melein als Kate, Jody de Boer als Drake en politie, Gideon Wiersma als zwerver en ensemble, Marrit Huizinga en Jiska Bierenbrodspot als Grace Farrel (understudy Karen Bierenbroodspot), Rosalie de Vries, Bianca Piek ensemble.

Regie: Jiska Bierenbroodspot, choreografie Marrit Huizinga. Een JOP productie onder auspiciën van Manon Bierenbroodspot

Decorbouw leiding: Arjen Cordes. Kleding: Nienke en Janneke Bierenbroodspot. Grime: Alberta de Ruiter. Licht: Jan Jonkers. Geluid: Erik Bierenbroodspot en Stefan Salverda


Annie is een kind van 11 jaar met een bos rode krullen. Ze woont in een weeshuis dat geleid wordt door Miss Hannigan, die uitsluitend op eigen gewin uit is. Haar ouders hadden op een briefje genoteerd dat ze haar zouden komen ophalen. Elke dag hoopt ze dat ze komen opdagen maar dat gebeurt niet.

Annie staat samen met de andere meisjes onder het harde regime van Miss Hannigan. Ze moeten al haar klusjes doen en ’s morgens heel vroeg opstaan om te beginnen poetsen.


Wanneer op een dag Grace Farrell, de assistente van miljonair Oliver Warbucks, naar het weeshuis komt, verandert Annies leven drastisch. Grace Farrell komt een kind halen om hem/haar tijdens de kerstvakantie bij hen te laten logeren en ze kiest Annie.


Het blijkt enorm goed te klikken met Daddy (Oliver Warbucks) en ze gaan samen op zoek naar Annies ouders. Dit blijkt echter niet zo’n makkelijke klus want het enige dat Annie aan haar ouders bindt, is een zilvermedaillon dat ze bij haar hebben achtergelaten. Vanaf het moment dat geld beloofd wordt aan degene die iets meer over de ouders van Annie kan vertellen, komen er enorm veel koppels over de vloer die beweren dat zij Annies echte ouders zijn.


Miss Hannigan heeft geld geroken en beslist om samen met haar broer en zijn vriendin een plan uit te dokteren zodat ze het geld te pakken krijgen. Rooster Hannigan en Lily doen zich voor als de ouders van Annie maar ze vallen uiteindelijk door de mand want Daddy ontdekt dat Annies ouders reeds jaren geleden gestorven zijn. Annie wordt uiteindelijk door Daddy geadopteerd.


De kindergroepen van Jongeren op Planken aangevuld met enkele jeugdleden laten kinderen en volwassenen op 23 november 2014 in ‘t Vlechtwerk-theater in Noordwolde zien hoe leuk theater kan zijn!

Tijdens de repetitie even in je rol duiken!